VC Herentals maatje te klein voor leider Wezel B : 5-1

Je ziet ze meer en meer opduiken : clubs die aantreden met een B-elftal. Stilaan wordt het provinciale voetbal daardoor overgenomen. Serieuze geldschieters of fusies leiden daartoe. Jeugdspelers worden in die B-ploegen gestald om ervaring op te doen, in afwachting van een mogelijke entree in het A-elftal, meestal in nationale reeksen.

"Op zich niks mis mee, maar als die ploeg dan, op een enkele uitzondering na, allemaal uit dertigers bestaat, dan gaat dat toch aan onze perceptie voorbij", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.

"Bij VC stond de enige dertiger tussen de palen. Soit, er werd nog gevoetbald ook, maar daar kon VC zich maar even meten met de ervaren Mollenaren.

In de 7e minuut al trapte een Wezelnaar een afvallende bal mooi buiten het bereik van Brosens binnen, maar door een voorafgaande fout ging het Wezelse feest niet door. Het was maar uitstel want even later belandde een voorzet op het hoofd van Oris. De Wezelse dubbele meter gaf Brosens geen kans. 1-0

10 minuten later kon de partij al naar de geschiedenisboeken want alweer op voorzet van de flank kon Bastiaens de score verdubbelen. VC stond erbij en keek er ongeïnspireerd naar. Wezel speelde rustig de bal rond. Roodwit geraakte nauwelijks aan het doel van Baeten. Dat duurde zowat een half uur wanneer Ziedins een schuchtere poging ondernam. Maar het zette de bezoekers aan om meer. Even voor de rust zette de heroptredende Dams een één-twee op met Vanlommel en Ignace rondde mooi af. Zowaar 2-1.

Wezel even van slag want even later moest Baeten weer aan het werk op een poging van Ziedins. Vreemd, maar we hadden plots een wedstrijd. De rust was zelfs welgekomen voor de thuisploeg.

In de tweede helft nam Wezel de partij terug in handen maar nu lagen er mogelijkheden voor de bezoekers. Maar de thuisvoorzetten van de flanken zochten en bereikten steeds het hoofd van de Wezelse spitsen. In de 50 minuut was het dan toch raak, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens voorafgaand buitenspel. Even later was het dan zover: een zoveelste voorzet werd door Bastiaens binnengekopt : 3 – 1 het derde kopbaldoelpunt.

Enkele minuten later maakte Oris er, met de voet deze keer, simpel 4-1 van. Een afstraffing dreigde. De bezoekende prikken konden de thuisdefensie niet meer in verlegenheid brengen. In de 65e minuut zocht Marceli simpel een gaatje naast Brosens. 5-1

Met het einde in zicht beging een thuisspeler een duidelijke fout, maar mocht toch doorgaan en bood Oris zijn derde van de namiddag aan. Het leek wel of een inspiratieloos VC al met de volgende wedstrijd in het achterhoofd bezig was.

Het was duidelijk dat VC geen partij was voor een veel meer geroutineerde thuisploeg. Laat ons hopen dat roodwit een slechte generale afwerkte en zich mentaal al voorbereidde op de volgende opdracht: de derby tegen SKS op Sint- Janneke.  De wedstrijd start om 14:30 u. Vooraf is er een mogelijkheid tot een heerlijke lunch. Er werden al meer dan 135 deelnemers genoteerd. De wedstrijd zelf start om 14:30 u. De partij in en tegen Poppel staat op woensdag 24 januari geprogrammeerd, maar kan nog wijzigen."